Αρχική Σελίδα » Μηνιαία Συγκεντρωτική Κατάσταση και Πιλοτική Εφαρμογή από 1/1/2014
12/01/2014    Μηνιαία Συγκεντρωτική Κατάσταση και Πιλοτική Εφαρμογή από 1/1/2014
Μηνιαία Συγκεντρωτική Κατάσταση και Πιλοτική Εφαρμογή από 1/1/2014 – Ενημέρωση Συνεργατών

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες θα πρέπει να δηλώνουν κάθε ευρώ των συναλλαγών τους στην εφορία, σε μηνιαία ή τριμηνιαία βάση ανάλογα με την κατηγορία των βιβλίων τους.

Έτσι, όλοι οι υπόχρεοι θα κληθούν να υποβάλουν τον Απρίλιο ηλεκτρονικά τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών για τα φορολογικά στοιχεία που εξέδωσαν και έλαβαν μέσα στο α' τρίμηνο του 2014. Από τον Μάιο και μετά, η υποβολή των καταστάσεων πελατών θα γίνεται ανά μήνα από όλους τους υπόχρεους, ενώ η υποβολή των καταστάσεων προμηθευτών θα γίνεται ανά μήνα από όσους τηρούν διπλογραφικά βιβλία και ανά τρίμηνο από όσους τηρούν απλογραφικά βιβλία.

Στις μηνιαίες ηλεκτρονικές καταστάσεις πελατών, οι υπόχρεοι θα δηλώνουν όλα τα τιμολόγια, καθώς και τα συνολικά ποσά συναλλαγών που αναγράφουν οι αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών που έχουν εκδώσει τον προηγούμενο μήνα. Θα δηλώνονται οι αξίες όλων των εκδοθέντων και ληφθέντων τιμολογίων, από το πρώτο ευρώ.

Η υποβολή των καταστάσεων θα γίνεται για τα έσοδα μέχρι τη 15η του επόμενου μήνα. Για τα έξοδα η προθεσμία υποβολής θα οριστεί μέχρι την υποβολή της εκάστοτε περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ, ενώ οι χονδρικές συναλλαγές θα αποστέλλονται συγκεντρωτικά ανά ΑΦΜ και ανά μήνα.

 

Δείτε το σχετικό ενημερωτικό link εδώ

Παρακολουθήστε την Video Παρουσίαση*

(το παρόν Video αποτελεί τη 1η version της διαδικασίας, η Ανάπτυξη, παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για τυχόν νέες αλλαγές)

 

 

Μηνιαία Συγκεντρωτική Κατάσταση